God jul från Arbrå!

Vi har haft en riktigt mysig dag med god mat och en systerdotter som varit överväldigad och i allra största möjliga mån i huvudfokus! God jul och god fortsättning på er =)
 

God jul på er!

Dagarna har varit hektiska, det blir inte mycket spilltid. Men nu är det iaf julafton, jag är glad över att snart kunna släppa allt och andas.

God jul på er!

Skönt å vara hemma

Det är mycket man ska hinna med när man är hem. Många man ska hinna träffa. Men det är ju så trevligt! Det som är mindre trevligt är alla falska hej i förbifarten när man går på stan. Alltså, man ser ju till att hinna träffa de personer som man verkligen vill träffa mest. Sen är det de däremellan. Visst, det är kul att se dem, men man har varken tid eller lust att stanna å prata, inte någon, alltså varken jag eller den andra. Så det blir bara stelt och konstgjort.
 
Man hinner iaf bara komma hem, vara 30 minuter på stan innan lokaltidningen börjar springa efter en. Intervju med Lolboll mitt under förmiddagsfikan med Judas. Det är hårt att leva kändislivet!
 
17.00 åker jag hem imorgon. Dagen kommer ägnas åt grabbmys hemma hos Sebbe, och Picasso ska få sig ett storbesök vid lunchtid. Tjihoo!
 
 

Hemtrakterna lockade

Tentan gick suveränt idag, det kändes riktigt bra! Med den känslan och när allt tryck släppte då jag är klar med skolan för terminen. Då bestämde jag mig för att boka en sista minuten hem till Arbrå och träffa massa folk som det kommer bli stressigt att hinna med i mellandagarna då jag är hemma så kort tid.
 
Så ikväll har jag bakat julgodis med syster och Stella. Sedan har vi busat å lekt och kollat på vänner. De kommande tre dagarna är fullbokade redan, det ska bli noice att träffa alla!

Träningsplaylist

Behöver fortfarande hjälp att utforma den ultimata träningsplaylisten. Den är öppen för alla att lägga till låtar i. Så lägg till träningsmusik som du tycker passar bra till allsidig träning (kondition/motion/styrka/pass) så kan jag sortera och utforma den sen.
 
Här har du listan: Cold winter hits

En fantastisk Saga


Magisk dag - som alla dagar bör vara

Var och mötte upp Pek på centralen inatt vid 2, så det blev hem och sova på det. Idag har jag, Pek och Danne haft en magiskt, fin dag. Film, chips, pizza och fifa. Kan det bli bättre?

Hhhhhne!

Erik Pekpinnen Lindberg

Inatt kommer han på besök- Erik Pekpinnen Lindberg. Mannen med de långa linnena
 

Min nya bästa vän Saga

Jag har skaffat mig en ny bästa kompis, hon heter Saga. Saga är av favoritrasen Alaskan Malamute. Hon bor två trapphus ifrån mig och tycker om att leka och busa. Framförallt så tycker hon om att busa i snön. Idag träffade jag henne för andra gången, och vi gick iväg på våran första gemensamma promenad tillsammans. 7km i snö och blåst, och vi hade det fantastiskt roligt tillsammans!
 
Vi kommer få en härlig vinter tillsammans Du och Jag!
 

Smygreklam

Jag har en vän som startat upp en webshop som inriktar sig på kvinnliga underkläder. Köp någonting fint till flickvännen eller till dig själv. Klicka på bilden nedan för att komma till Prettylittlesecrets.se
 

Bilbo Baggins

Undrar hur många inlägg som flödat över webben denna vecka, OM FÖRSTA BILBOFILMEN?! Här kommer ett till!

Kom precis hem från ett -fantastiskt äventyr- med mina pojkar: Johan, Stefan, Danne och Tomas. Du som tänkt tänkt vänta med att se filmen tills den går att köpa eller ladda ner den... tänk om, gå och se den NU!

En legend - dagen till ära

 

Finally!!!

Såååååja! Äntligen var det klart. Dessa tre uppgifter som legat å gäckat mig de sista två veckorna har tagit knäcken på mig, men nu är de klara, och de är inskickade, hela tio timmar innan deadline. Ikväll blir det Bilbo!!!
 
Nu tar jag helg innan det på söndag är dags för tentaplugg inför tisdag. Och det får bli myyycket plugg på söndag, sen är det jobb innan Peken glider in på nattkvisten. Ojoj vad vi ska mysa på måndag!
 
Tjiiiihooooo!

Kungssätrakartellen

På besök hos Kungssätrakartellen och jag har tränat som fan för det här: pizza, kebab, fifa och bögsex. Jag älskar't! Mysiga pojkar som förtjänar mys i form av Opa Zeeta-style! Nice to be here!

/Roos
 
 

Lucky for you I'm a master of disguise

Det går framåt med skoluppgifterna, jobbet men inte träningen. Smärtan i ryggen vägrar ge sig. Så jag gör det som känns rätt just nu, kollar på film! Det var sjukt längesen, så det kändes på tiden. Ace Ventura - Pet Detective!
 

Kalla mig superchef

Ne, helt rätt.Det är inget märkvärdigt att göra korvstroganoff. Men lite märkvärdigt är det att få en korvstroganoff att smaka himmelrike! Tack mamma å pappa för de bra generna!
 
ingredienser: gullök, falukorv, krossade tomater med vitlökssmak, vitlök, bambuskott, salt, peppar, cayennepeppar, heinz ketchup, mjölk, mjöl och inlagda vitlöksklyftor.
 

Jakten på den försvunna staden

På vårkanten bokade jag och Viktor in oss på Filip & Fredriks turné "Jakten på den försvunna staden". Det var riktigt bra faktiskt och folk får säga vad de vill, men de är fantastiska!
 
Laholm - L.A Holm
 

Inga dammråttor... EH

Slut är jag. Ont i ryggen efter nattens dåliga sömn. Men det smärtar så konstigt, inte i svanken eller så, utan till vänster i mitten av ryggen. Weird!
 
Nu börjar Bradford-Arsenal, very exiting! Vore faktiskt kul med en ligacup-titel i år, då de andra titlarna redan är så gott som körda. Go gooners!

TV shop

Det är ju fantastiskt att TV shop lever kvar. Det är vad man kan råka ut för när man är hemma på dagen och råkar knäppa på TVn för att se vad som visas. Det är sjukt hur mycket de säljer, hur lättlurade människor är. Avgå!

Marathon-monday

Om du inte sett serien Blue Mountain State så har du missat någonting. Det frågade jag Johan om när vi flyttade ihop, om han hade sett den serien. Det hade han inte, så jag fick nöta igenom den serien med han. Båda två älskar deras idé om marathon-monday, att det är öl hela dygnet på måndagen. Det funkar ju inte direkt i ett vanligt liv, för det är jobb å skola å allt annat.
 
Johan kom hem från Sabaton-kryssningen för dryga timmen sen, lite glad i själen sådär. Så då sa jag till honom, "Marathon-monday? :)". Så det blev någon trevlig på det faktiskt!
 

Nattförbränning

Normalt brukar jag gå ner 2-3 hg under en natt, det är vad jag förbränner under natten. Inatt gick jag ned 1 kg! Jag var tvungen att kolla det på morgonen eftersom jag var toksvettig när jag vaknade. Straffet för helgen kan jag tro

Slut på skolan

Terminen är inte avklarad än, men vi har inga fler schemalagda lektioner. Denna vecka jobbar vi hemifrån med tre parallella uppgifter. Så när detta är inskickad och klart på fredag är terminen slut. Nästan iaf.
 
Har en tentamen nästa tisdag också för att jag missade den senast, men sen så! Jag ska jobba klockan 16, men sedan kl 12 har jag suttit här: avskärmad, instängd och koncentrerad.
 

Så kan det se ut

Ska man jämföra bilderna med kvällen så är de otroligt missvisande. Vi hade en fantastisk lördag, medans bilderna är mindre fantastiska.
 

Rimstuga

På tv6.se har de en rimtävling, "Rimstuga". Man ska rimma på dagens klipp varje dag fram till jul. Upptäckte precis detta, och detta fick bli mitt bidrag. (Dagens klipp handlade om Stockholms natt)
 
Sirener och blåljus
Stockholmsnattens blöta liv
Cigaretter och lössnus
Alltid en jakt med driv

Okrönta kungar som bygger upp ett rykte
Känslan av att dansa på vatten
-Var det värt baksmällan? Bara för att jag tyckte
Att "ikväll är det min tur att äga Stockholmsnatten"

En annan säsong

När vi flyttade hit var säsongen redan över, men nästa sommar kommer det bli fantastiskt att kunna ta en löptur, standardrutten på 5km. För den slutar precis vid Sätrabadet. Att hoppa i vattnet direkt efter löprundan, det kan ju bra bli fantastiskt?
 

Julfesten avklarad!

Då var man hemma igen efter en mycket hård helg, men än är den inte över..

Jag ska strax iväg till Liljeholmen för att spela korpinnebandy med Sofie och hennes kollegor. De var kort med folk idag så jag får ställa upp, och då är det hela två matcher att spela!

Igår var det först jobb innan jag stack iväg till Uppsala för att gå på julshow med mina gamla kollegor. Det var riktigt lyckat, kul att se de gamla nyllena igen!

Hopphopp!

Vem bestämmer?

Vem är det som bestämmer på gymmet? Är det han eller är det jag? Om du låter någon annan än dig själv bestämma är du svag. Detta betyder inte att du inte ska ta åt dig av vad folk säger, ifall de kommer med tips och råd. Men du måste bestämma vart du vill ta din träning, vad du vill få utfört. Det kan ingen bestämma åt dig. Ingen vän och inte ens en PT. De finns där för att stötta dig och hjälpa dig, men det är DU som bestämmer! Utan din vilja är det kört.
 
Så, är det du eller han som bestämmer?
 

The death of the Jumper

En gång per år samlas vi och har de odrägligaste, MEN trevligaste, dagarna på hela året. Detta brukar vara i slutet på juli. Tiden räknas ner och snart är det bara ett halvår kvar till femte upplagan. Det är så höga förväntningar och så många frågor som kräver svar:
 
  • Vem gör mål först?
  • Är det någon som sviker?
  • Vems axlar ska putsas mest?
  • Hur många i möblemanget kommer avlida?
  • Vad ska vi ge för nummer?
Snart är det dags!
 

Predikarn Pelle

Jag tror aldrig att jag har haft tråkigt när Pelle Lindh varit på plats. Jag tror nog att alla kan slå fast vid den saken? Här predikar han antagligen om Jesper the Almighty!
 

Gegga i huvve!

Det är så mycket lera i huvudet nu att jag vaknade 06.30 och inte kunde somna om, även fast jag behöver sömn i extra stor mängd nu. Efter att ha vridit å vänt mig i sängen en halvtimma gav jag upp och gick till soffan och fortsatte med inlämningsuppgifterna. Så här sitter jag nu och försöker få någonting gjort.
 
Men med plugg playlisten på Spotify så brukar allting lösa sig!
 

Det ska vara jobbigt!

En av de viktigaste sakerna att tänka på vid träning, är att heeela tiden ta i! Det är ingen idé att träna om man inte tar i, för då kommer inte resultaten. Många är rädda för att svettas när de tränar, de slutar strax innan. Jag svettas alltid när jag tränar, så jag kan inte ens försöka träna utan att svettas. Men det hindrar inte mig från att svettas floder!
 
Jag testade den första omgången av låter i den nya träningslistan. Och för er som inte gjort det än, gå in på spellistan och lägg till bra träningsmusik och hjälp mig utforma den ultimata träningslistan!! Den är öppen för alla att lägga till låtar i, så in och adda! Spellistan hittar du här: Cold winter hits
 
Det är såhär Arsenals spelare ska se ut efter varje match, annars kommer inte resultaten:


dags att ta på sig gå-bort-kläder

På lördags vankas det julfest med mina gamla kollegor på ICA SAMköp i Uppsala. Förra året var vi på Saluhallen på Wallmans show, jag tror att det blir liknande även detta år. Vilken tur säger jag, för fasen vad trevligt vi hade det! Så nu håller jag på å väljer utstyrsel inför festligheterna. Grunden är klar, just nu står jag i valet och kvalet mellan grå eller svarta byxor till.

Vad tycker du?
 

pråttekaka!

Jag älskar verkligen XXL Sport, det är en fantastisk sportbutik! Igår fick jag ett tips om proteinpannkakor som man kan köpa i pulverform på just XXL. Jag hinner inte med att svänga förbi där idag, men Johan skulle dit efter jobbet så han ska ta en titt om de har hemma. En dunk på 2,5kg för 350:-. 100ml av pulvret räcker för tre pannkakor, alldeles lagom.
 
Pannkakor är alltid bra träningsmat, proteinpannkakor än bättre!
 

Operation träningslista

Okey folks! I've got a mission for you all! Jag behöver förnya min träningsmusik inför vintern och behöver er hjälp för att vidga syn på min träningsmusik! Jag har därför skapat en öppen spellista på Spotify som ni får vara med och skapa! Jag har lagt in några favoriter som jag vill ha med mig från min tidigare lista som kommer följa med.
 
Men nu är det upp till ER att ge mig bra låtar som påverkar min träning positivt! När jag tränar kör jag blandat styrka och kondition, oftast rena styrke- eller konditionspass. Jag tränar bra till musik med hög intensitet, bra bas, ett fast genomgående beat. Kom gärna med lite sjysst RnB-musik om ni har bra koll på det, RnB (likt Jay-Z, Kanye osv.), med sweet tempo.
 
Länken till listan hittar ni här: Cold winter hits
 
När listan är välfylld kommer jag sortera listan och göra den amazing, sedan är det bara att subscriba ;)
 

jag kommer hem igen till jul

biljetter t&r till bollnäs är bokade och klara. att jag fick ledigt julafton, juldagen och annandagen var över mina förväntningar. jag ska absolut inte klaga!
 

vi kör en vinter till

snövädret utomhus är ett faktum. det tillåter mig att fånga upp några flingor på linsen iaf. tänk att vinterns kalla, blå ljus kan framkalla värme?
 

snö är en lyx

vi ska vara glada att vi har den, det finns många som skulle vilja byta med oss. svenskar är ju faktiskt fantastiskt duktiga på att klaga, på allt möjligt, så är även jag. men klaga inte på att vi har snö. då får du gärna flytta till ett annat land.
 
ett praktexempel på att svenskar aldrig är nöjda: i början av sommaren när jag stod i förbutiken på ica så hade vi en man som var in varje dag, och när regnet fortsatte att komma dag efter dag, så kom även hans gnäll, dag efter dag. "vilket skitväder", "vilken skitsommar", "kallt" och allt annat han kunde hitta på att säga om starten på sommaren. sen helt plötsligt en dag så var det 30 grader varmt, strålande sol, kvavt och jättevarmt, och det första han säger när han kommer in är "fyfan vad varmt det är idag, det går ju för fan inte att vara ute"...
 
tyst!
 
 
 
 
 

i am the one and only, you can't take that away from me!

vissa kan uppfatta mig som stressad, trött och less nu. det är helt okej. det är helt normalt. det är mycket med allting. och att inte få svar på saker när man söker svar är otroligt jobbigt. särskilt från folk som ska sitta inne på information, och som har en uppsatt roll att sköta. jag försöker väga upp allting och ploga mig fram som ola skulle ha sagt. jag vill inte lämna någonting bakom, jag vill hinna få med allt. så stå ut en vecka med mig så är jag tillbaka i vanlig ordning snart nog!
 
ikväll fick jag lägga träningspasset strax innan 22. hade tänkt hoppa det helt för att jag hade så mycket att göra, men att sitta inne i dålig luft och bli tung i huvudet slutade till slut med att det blev en ohållbar situation. det var ett fantastiskt val att komma iväg en stund!
 

thomas

han är en fantastisk man. han besitter mycket kunskap och han sitter in fast i ett och samma tänk, år efter år. han är nyfiken och öppen, han har stil men är avslappnad. han anpassar sig. han är toklegend! men han arbetade åt fel sida...
 

underbart med årstider

hösten kan vara grå och trist, men den kan även stå för så mycket vackert.
 


min lake

jag saknar mitt lilla lakritstroll. det är inte rättvist att han inte är här med mig
 

RSS 2.0