tentaskrivning idag

första tentan ska betas av idag. introduktionskursen är efter denna avslutad och jag kan fokusera på flytten i helgen. igår på förmiddagen körde jag ett intervallpass och idag lär ingen träning hinnas med då det är hårdplugg nu fram till provet, sedan är det tentaöl efter det. imorgon är det genomgång av tentamen, sedan direkt till uppsala för att göra klart allt och avsluta i uppsala.

sista jobbhelgen avklarad

nu har jag avklarat den sista jobbhelgen. en helg som bestod av pizza, godis å öl, hmm, helt emot allt, men på tisdag kör vi igen. imorgon blir det lasse winnerbäck på grönan! =) jeeeeehaaaa!

jektiska tre veckor

det är väldigt mycket nu, det ska erkännas. full fart i skolan från start med tids- och tankekrävande grupparbeten. åkte direkt till uppsala efter skolan idag för att packa hela kvällen. i helgen blir det att jobba hela helgen för att åka tillbaka till stockholm efter jobbet på söndag, för fem nya skoldagar. efter det blir det samma visa, tillbaka till uppsala och packa ihop det sista för att avklara 5,5h inventering på lördagmorgon. direkt efter inventeringen ska jag och pappa dra lasset till stockholm, med otur kanske det till och med blir två vändor.
så flytt den helgen. vad händer sen? jo fem dagar skola till, men efter det gör jag äntligen helg! och mitt i allt detta så måste jag öka upp intensiteten i träningen. hade två någorlunda tider i veckan, men nu de sista två dagarna har det varit slappande, tandläkarbesök och hela helgen går träningen bort för att det inte hinns med helt enkelt. 1,5 månad kvar till hässelbyloppet, det ska väl gå an?! jaaaadå!

vi kör lite billy joel idag, vackert å gratulationer!hann med en vända idag :)

skola idag igen. tänkte, eftersom jag kommer gå ut på medis och ta några öl med johan ikväll så kommer jag inte springa innan dess, så trots att jag är världens sämsta på att få någonting gjort på morgon/förmiddag så fick jag verkligen ladda alla krafter jag hade, sätta larmet på förmiddagen och ta mig upp å springa, trots att alla delar i kroppen tjaffsade emot mig. och så blev det. vid 10 (jag vet, det är inte så tidigt, men för mig är det som att vakna ur koma) begav jag mig ut för en tur, och körde samma 6km sträcka som jag å johan tog i måndagskväll, och faktiskt så var jag bara 7 sekunder efter kvällstiden, vilket jag var sjukt nöjd med!

skola imorgon, vila sen. på fredag efter skolan blir det tillbaka till uppsala för att packa och sedan jobba hela helgen

vilodag

det var upplagt för ett träningspass i ett utomhusgym med johan ikväll, men vi väntade besök, och besöket kom så sent så det blev aldrig av, får räkna det till en vilodag istället. så istället ska jag ta tag i saken och ta en runda imorgon på förmiddagen, löprunda blir det. gott! det ska ju sägas att göra någonting kreativt eller fysiskt ansträngande är min sämsta sida på morgon/förmiddag, men det måste gå!

Dag ett avklarad

Då var det alltså aktuellt, numera är jag Sthlmare! Inte FULLT UT ännu, men om inte alltför lång tid. Påbörjade idag min tvååriga utbildning som Datasäkerhetstekniker vid Sankt Eriksplan i Sthlm. Det är JENSEN Education som håller i utbildningen och det känns faktiskt riktigt bra. Dock är det mycket som låter väldigt luddigt såhär efter genomgången idag, men det kommer väl lägga sig när alla bitar faller på plats, hoppas jag...

Iaf, de första två veckorna kommer jag bo i en väska hemma hos Johan innan vi får tillgång till hans nya lägenhet den första september. Första kvällen här blev fantastiskt. Först kollade vi på film, sedan drog vi en joggingrunda på faktiskt exakta 6.0km, och efter det gjorde vi varma mackor, stekt ägg och kollade på en film till. Bra första dag- och kväll? Svar JA!

BAGGINS

Ola, har du skaffat någon telefon ännu? Vill ju prata med dig!!! Ring mig eller skicka ett mail så jag får din adress om du inte har telefon :P

Hässelbyloppet 14 oktober

Sådärja! Kom precis hem från en onyttig helg hemma i Bollnäs, det styrde jag upp snabbt genom att öka pressen: anmälan till Hässelbyloppet 14 oktober är nu gjord! 10km. Det är en sträcka som jag bara genomfört en gång, för cirka två veckor sedan. Så nu är det slut på skräpmat å läsk, nu ska formen trimmas.

let's get down

oki, nu kör vi. börjar dagen med ägg, idag ska det uträttas stordåd!

inte ens nära

idag har jag inte ens varit nära att ge mig ut att springa. smärta i benhinnorna gjorde att jag enkelt valde att vila idag. istället blev det lite gitarrspel med thommie innan det var dags för jobb. en massa godis dock!!! :( men nu är den värsta läskabstinensen över, så nu börjar jag skära ner på resterande onyttigt! fr.o.m imorgon!

5,02km

det var många om och men innan jag kom iväg. jag hann till och med övertala mig själv att jag inte behövde springa idag, detta med hjälp av många otroligt dåliga undanflykter. men innan det var klart så slog jag till mig själv vid 16.30 och begav mig fort som attans. skrapade ihop 5,02km trots den dåliga inställningen, och på hyffsad tid. mycket nöjd! svårare än så var det inte!
när du tvekar: slå dig själv och spring!

no energy

idag är jag död. det blev en onyttig kväll igår. försöker samla ork till att ta en joggingrunda innan jobbet kallar kl 18. och jag ska banne mig inte försöka ta mig ut, utan jag SKA ut, det är bara en frågan om när.

5,29km

trots den otroligt dåliga sömnen de senaste nätterna så lyckades jag ta mig iväg på en löptur idag. 5,29km fick räcka idag i sällskap av thommie och martin. var väldigt tung genom hela löpningen, men det märktes att det var formen, hade krafter kvar när jag kom fram.

mycket fuskätande dock, men jag håller mig än så länge från läsken på jobbet, snart är beroendet borta!

inaktiv dag

denna dag har varit väldigt inaktiv. motsägelsefullt nog är det mina lediga dagar som blir mina slappaste dagar. istället för att ta mig tiden dessa dagar att göra massa bra saker så tar jag vara på lugnet och klistrar fast mig. var iväg en sväng till luthagen och tog hand om min gamla katt en stund, men ingen löpning idag. värken i knäet efter milen i måndags satte stopp för det, så istället för att pressa mer och utmana vilar jag mig i form och siktar på en revanschdag efter jobbet imorgon. upp och jobba snart, jeeehaaa!

Fuck you candyQ!

Det jag jobbar hårdast med nu är att lägga ner läskdrickandet, jag får ta allting i etapper. Det går ganska bra men det är jobbigt, men jag ersätter det tydligen med godis. Men när läskebiten är avklarad går jag på nästa mål som blir att dra ner på godiset. Gogogo manchild!

vi kör lite

jag kör igång igen! fingrarna börjar knaka så det är dags att göra något åt det, på't bara!

denna gång hamnar det om vägen till toppen. nu är det dags att sluta misshandla kroppen, vilket är det enda jag gjort det sista året i princip. eller jag har misshandlat den de senaste ÅREN ganska grovt, men sista året har värvats med knappt någon träning alls.

i april började jag jobba mig nedåt med lite lätt styrketräning och genom att sätta igång att jogga igen. idag känner jag framförallt en enorm anledning till att börja skriva igen!

även fast jag varit i någorlunda bra form konditionsmässigt under en period så har jag aldrig gett mig på milen, aldrig ens gjort ett försök på den. för drygt 3-4 veckor sedan gjorde jag mitt första försök. efter 9.1km fick jag bryta, inte på grund av att jag var trött (för jag hade massa energi kvar) utan för att mina knän sa ifrån. sedan dess har jag bara joggat två gånger, men idag kände jag att det var dags att ta milen. vilat mig i form med andra ord!

10.02km på 58.47, och med det tar jag milen under timmen, nu ska jag jobba mig nedåt! och det som känns fantastiskt är att jag inte alls var slut när jag var klar. stannade upp två minuter och pustade lite innan jag kom på att jag hade 2km hem, så jag fick löpa dom hem också.

men först och främst ska jag jobba ner mig i vikt, och börja ta hand om kroppen ordentligt. nu ska jag minska utematen rejält, minska godis, minska alkohol och minska läskintag. mindre onyttigt och mer nyttigt med andra ord, en gammal standard! så nu ska vi jobba!

RSS 2.0