första riktiga snön

nu är den äntligen här, den första, rikiga snön! välkommen hem!
 

arnold grå

inför decembers gråa dagar har jag nu laddat upp för att kunna göra någonting vettigt emellanåt, istället för en del av den dötid som kommer dyka upp. visst kommer det vara mycket jobb, träning och annat roligt, men jag läser ju alldeles för lite. året började bra med tre böcker, men det är också de tre böckerna, plus två halva böcker, som jag presterat under de senaste... nio åren? så jag tog mig an en bok på nästan 700 sidor, men ack en bok som passar mig. självbiografier. och inte vilken självbiografi som helst, självaste arnold schwarzenegger!
 
välkommen hem min vän!
 

materialspelare

ja, jag tycker om att ha bra saker när jag ska göra någonting. morgondagens tentamen kommer innefatta ganska mycket skrivande. mycket text. tidigare har jag haft några otroligt bra pennor, blyerts-spetspennor med dämpning. ingen av bokhandlarna jag var in på kände ens till det, så jag får klara mig utan dämpning. men jag hittade en fin penna med bra tyngd och mjuk spets. det kostar att ligga på topp!

hHAhAHaha, avgå!

 

en start närmar sig ett break

nu är det bara två veckor kvar av första terminen, sedan tar vi juluppehåll. men jag tar inte något juluppehåll över huvud taget. det kommer bli en hel del jobb att stå i skulle jag tro! men hittills har vi haft fyra tentor, samtliga är avklarade. på torsdag kommer sista tentan för terminen, och veckan efter det kommer vi ha en inlämningsuppgift, sen e vi klaaara!

helgen har varit fullspäckad och jag har inte ägnat många timmar hemma i sätra. i vanlig ordning har jag inte sovit mycket heller så inte ens där har jag tjänat in många hemmatimmar. men jag har träffat en massa härligt folk, varit ut, spelat sällskapsspel, tagit fram en revolutionerande teori, vunnit en fotbollsmatch, ätit onyttigt, ätit nyttigt, jobbat, pluggat, kollat fotboll, kollat film, pratat i telefon, gått i affärer och åkt väldigt mycket tunnelbana.
 
det enda som kvarstår nu är att bestämma mig för hur många timmar jag ska sova inatt. än har jag chansen att försöka träffa in 7, det hade varit fantastiskt. kanske ska sikta in mig på det då? då blir det godnatt nu!
 

överspänning

varför lyckas jag ofta med detta? det är någon kombination av bröst (inte bröst som i "ooh vilka snygga bröst"), utan i träningsform. en kombination av att jag tränar bröst och får ont i nacken. i vissa bröstövningsmoment har jag en tendens att spänna mig i nacken för att orka med den där sista, tyngsta repetitionen. jag vet om det, men lyckas ändå göra det, igen...
 
nu sitter jag med en gamnacke och ska smörja in mig med lite hästliniment innan jag slänger mig i bädden. tjollahopp!

dagarna är fullspäckade

ja, inte blev denna dag lugnare på något vis alls. jag var i skolan från 9-13, kom hem runt 14. stack iväg till gymmet på en gång, kom hem runt 15. duschade, lagade mat. sen var det iväg till jobbet och var där mellan 16-21.25. kom hem 21.30. champions league fram till 22.50. skolarbete 23-00. kanske är det dags att dra sig tillbaka och förbereda sig för morgondagens ståhej?
 
ja, visst borde man det!
 
men, jag ska bara...

intemångaminutervila!!

det är verkligen fullt upp nu. men det har sin charm det också. blivit mycket jobb sedan jag började på Ica, mycket denna vecka pga sjukdomar. mycket är det i skolan. och hinna träna ska man göra också. och hinna umgås med vänner och framförallt mina, numera, TVÅ sambos. stefan har flyttat in i kollektivet på kungssätravägen!

men för att lyfta upp det mest positiva den här veckan: vi har påbörjat en ny kurs i konsultkunskap, det är jätteintressant! våran lärare hanna-karin är otroligt duktig. hon är utbildad beteendevetare i grunden och jobbar mycket med att inte se allt på svart och vitt, utan att se allting från olika perspektiv och inte bara rannsaka andra, utan också att rannsaka sig själv väldigt mycket.

detta är någonting som jag gör både med mig själv och andra ständigt och tycker därför att det är väldigt roligt att få diskutera detta med andra och framförallt med henne, för att få hennes synpunkter och aspekter på dessa saker. wihooo! det känns riktigt kul att gå till föreläsning varje morgon, det är ett bra betyg!

if [ $morgonjogg -eq 1 ]; then

egentligen skulle tentan gå av stapeln kl 09.00 idag, men nu blev det inte så, utan det blir kl 13.00 istället. är det bara jag som då är så dum att jag tar en joggingtur istället för att ta vara på timmarna och plugga, främst i och med att jag fuskat med pluggningen hela veckan, när tanken varit att jag skulle hårdplugga? jag antar att det beror på att det någonstans känns som att jag kommer klara mig, då får jag svårt att motivera mig.
 
men svettas är jag duktig på iaf, det är bara att jämföra bilderna för att se ett tydligt bevis på det!
 
 
Det är manligt att svettas!

amazing

några vänner till mig hoppade på ett grej för att utveckla sitt filmskapande. uppdraget var att göra en kortfilm på enbart en helg. ganska fantastiskt slutresultat! se själv
 
 
 
gå in och rösta upp filmen, det är dom värda!

http://www.voodoofilm.org/artikel/kortfilm-helg

tugga

otroligt seg i huvudet idag. förbannat seg. vill bara få bort det huvudet just nu. att sitta och plugga inför tenta just nu suger alla möjliga könsorgan!

men lite mat på det här och en hårt träningspass med johan ska nog få fart på tankeverksamheten!

löööp

har kommit igång lite mer med styrketräningen på slutet, motion/kondition har avtagit litegran. men har hållt igång med någon powerwalk här å där, och även klivit på crosstrainern någon gång. men idag var det dags för en joggingtur igen. det blev 5km som de flesta gånger, det är en lagom sträcka för mig. hinner bli genomblöt av svett men jag stannar innan mina knän hinner trasas sönder. time to take a shower!
 
 

if you can dream it- you can do it!

powerade säljer sin blå energidryck i pulverform. hittade den här trevliga burken för 99:- på xxl sport. smakar fantastiskt, otroooligt bra. köp eller avgå!
 

RSS 2.0