långledig

lite höstlov såhär i slutet av veckan, underbart! fast vi har laborationer att göra, men inget krav på att gå upp tidiga mornar. det tackar vi för!

damn

johan köpte en otroligt stor godispåse, han fyllde den till taket. det mesta av den gick åt ikväll, därav ångesten. så jag släpade mig iväg till gymmet, och inte helt otippat var jag själv. mer otippat dock var att en kille gled in drygt en kvart efter att jag anlänt, och en till kille kom å bytte av mig när jag skulle dra. det var tungt å köra, men jag körde och det var det viktigaste! otroligt skönt att luta sig bakåt i soffan nu!


rastlöööös!

alldeles för rastlös efter två filmer, nu blir det gym, lagom tid å allt?!!

i've got fever!

då var det dags igen, samma skit som lastas över mig som vanligt. hade ett riktigt bra gympass i måndags, kändes skitbra verkligen! igår började jag känna mig krasslig och på sena kvällen började feberkänslor krypa på. idag är jag hemma. det är bakteriehärden på gymmen jag inte klarar av. och det är ju så fantastiskt att det är så, NEE! jag älskar träning, men jag älskar inte att jag blir sjuk så fort jag tränar. låt mig bara vara istället! jag vill kunna träna i den mängd jag vill och bara få njuta av det!

hmm, aningen bitter..?

tenta om 6

kl 09.00 skriver jag tenta. känner mig inte riktigt hundra, så vad gör jag? jag arbetar som allra bäst nattetid. jag satt uppe till 04 igår, kanske blir en 05a idag? det låter helt fantastiskt i mina öron! 2½ timme sömn på det sen och en par red bull på morgonkvisten så ska det nog gå vägen! sen bär det av hem till bollnäs på eftermiddagen. hinna med ett lätt joggingpass innan det också? jaaaaaa!

och som det small...

det gick som jag trodde ungefär, fast lite bättre. jag hade räknat med att få bryta tidigare än jag gjorde. 8km höll jag ut sen var jag tvungen att säga nej till psyket, det var inte hållbart.

det började bra, höll ett bra tempo de första 5km, passerade en bra mellantid. sedan började höger knä smärta lite väl mycket, men ändå under en kontrollerad nivå. efter dryga 6,5km började jag smått domna av i höger knä, men jag ville inte ge upp så jag tänkte att jag fortsätter och ser hur det går. efter 8km kände jag knappt av att jag hade ett knä, hade ingen kontroll på rörelsen i höger knä, då fick jag kliva av och se mig besegrad. riktigt tungt var det, men jag gjorde vad jag kunde och lite till.

dock var jag inte klar för dagen. besviken åkte jag hem, för 3½ timme senare var det dags att lira fotboll med grabbarna. inga direkta förväntningar på hur jag skulle leverera, men det tog sig ganska bra ändå efter liniment och ett tajt knäskydd. dock fick jag en smäll på vänster lår under fotbollen och haltar nu på båda benen.

hoppas kunna börja träna snart igen...

idag smäller det

det har inte varit någon perfekt uppladdning, verkligen inte. det såg riktigt bra ut ett tag med träningen, sen började problemen komma. det blev förkylningar, problem med benhinnorna och nu senast i tisdags så sa knäet ifrån och har inte kunnat träna någonting alls sedan dess. och idag ska jag göra ett försök på milen, otränad.

får se hur det går, får se om jag tar mig i mål med det här knäet över huvud taget. men ett försök ska jag göra! dags för kaffe och sedan lite lunch. 12.50 smäller det!

broooooooosten!

fotboll på hög nivå... eller? så typiskt, alltid likadant! sverige är verkligen fantastiskt duktiga på att göra det största grundmisstaget man aldrig får göra: man får aldrig gå in med inställningen att "den här matchen vinner vi lätt". sverige kan spela riktigt bra mot bra lag, men de är KATASTROFALA mot sämre lag.

han som gjort flest mål i landslaget för färöarna genom tiderna har gjort fem mål, han spelar inte längre. ledande, AKTIVA, spelare som gjort flest mål har gjort tre. detta är en 0-6 match, men när sverige spelar den är det lägre odds på... 0-1? 1-1?

höjning sverige, sånt här gör mig förbannad!

idag får hon faktiskt platsen

jag brukar inte kasta rosor åt henne alla gånger, men det är en fantastiskt fin låt


cooper

ok, snart dags för att köra coopertestet. coopertestet går ut på att springa så långt man möjligt kan under tolv minuter. det kommer göra ont, bara att bita ihop!

thank god for compression!

trött på dessa benhinnor och stela vader, JA! jättetrött. dags att agera var mitt råd till mig själv. i samma veva som jag begav för ett besök på xxl sport för att snacka lite jobbmöjligheter så tänkte jag "jag tar upp det med någon som har bra koll på compression-kläder, ser vad de har att säga". förklarade mitt problem och fick testa lite olika varianter, men hittade ett par riktigt trevliga compressionsockor som gjorde mig lyckligare, verkligen lyckligare.
 
hade så ont i vaderna idag efter gårdagens pass, men jag har faktiskt ett lopp att tänka på i helgen, så jag kan inte vika efter nu. så ja, jag köpte med mig strumporna, tvingade på mig dem, men GUD vilken förändring! jag kunde springa utan att känna speciellt mycket av vaderna, visst kändes det, men då ska det påpekas igen att jag hade otroooligt ont innan. tog mig igenom hela loppet och 7km senare var jag klaar!
 
thank god for compression-socks!
 
 

shopping

nu har jag laddat upp allt vad jag behöver för vintern, nu blir det till att leva på gränsen hela vintern, men det är värt det! jag jobbar mig ner i vikt trots endel motgångar i träningen, det är roligt och jag mår bra! kan det blir bättre? :) det ser ut att bli till att dra ihop ett gäng till korpfotboll i vinter iaf, så det ska bli riktigt kul. i övrigt, här är dagens shoppinglista:
 
underställströja från helly hansen:
fleecetröja från adidas
pulsklocka garmin forerunner 410
underarmourluva i coldgear material
silva ninox pannlampa
datorväska som är regn/snötålig och bra vadderad, från targus
 
 
om jag nu hittar någon dålig ursäkt att inte springa i vinter kan jag avgå
 
 

igång igen

jag hade en förkylning som var på ingång, men när jag vaknade igår hade den lagt sig lite istället för att bryta ut, så jag hittade min kraft ut på en 5km runda. det var inte det snabbaste loppet, men med tanke på förkylningar och dålig mat och problem med benhinnorna de senaste veckorna så var jag nöjd.
 
ikväll kanske jag ska hoppa med och spela semifinal i ett korplag, för att de var massa spelare kort efter en incident. jag e ju inte ens bra på fotboll, så får se hur det kommer gå.
 
försökte fixa en "frisyr" nyss, lite militärfrisyr. istället för att raka jämnkort överallt så är det lite längre på hettan. kan se ut såhär!
 
 

tungt...

nu börjas det igen, jag blir så trött! känner en förkylning på ingång och det är inte vad jag behöver just nu.

en helg hemma i arbrå gjorde gott i själen, men en helg på picasso gjorde mindre gott för hälsan.

bara att ladda krafterna och kurera!

RSS 2.0